Tehlikeli Madde Taşımacılığı

Tehlikeli Maddelerin Kara Yoluyla Uluslararası Taşınmasına İlişkin Avrupa Antlaşması (ADR) tehlikeli maddeyi “doğal özellikleri veya taşıma esnasındaki durumları sebebiyle genel emniyet ve düzeni, özellikle umumu önemli malların, insanların, hayvanların ve diğer canlıların sağlık ve hayatlarını tehlikeye sokan madde nesneler” olarak tanımlamaktadır. Erol Kardeşler Lojistik olarak, ADR standartları çerçevesinde gerçekleştirdiğimiz lojistik faaliyetlerimiz ile tehlikeli madde taşımacılığında Türkiye’deki ve Avrupa’daki tüm noktalar arası kaliteli, güvenli ve çevre dostu dolaşım sağlıyoruz. Tehlikeli madde taşımacılığı konusundaki çalışmalarımızı Avrupa Kimya Endüstrisi Konseyi tarafından belirlenen SQAS sürdürülebilir emniyet ve kalite standartlarına uygun olarak yürütüyoruz.

Günlük ortalama 10.000 ton likit kimyasal taşıma kapasitesine sahip, 300’ü aşkın araçtan oluşan geniş filomuz Türkiye ve Avrupa genelinde, konteyner taşımacılığında ise dünya üzerindeki tüm noktalar arası ulaşım olanağı sunmaktadır. Tamamı 316 L kalite paslanmaz çelik kromdan yapılmış ADR sertifikalı, L4BH tipi kara tankerleri ve Eurotainer markalı konteynerler ısı kontrollü ve aşınmaya karşı dayanıklı yapıları sayesinde tehlikeli maddelerin taşınmasında görev alırlar.

Kompresör ve pompa donanımlarına sahip, izolasyonlu kara tankerlerimiz üç ile beş bölmeden oluşmakta ve tek seferde altı farklı kimyasal maddeyi taşıyabilmektedir. Tankerler dişli, loblu ve elektrikli olup 15.000 ton – 25.000 ton arası yükleme kapasitesine sahiptir. Tank konteynerler ise 20.000 – 33.500 litre arası yükleme olanağı sunar. ADR sertifikalı kara tankerleri ve konteynerler Avrupa standartlarında hizmet vermektedir.

Tamamı mobil iletişim sistemleriyle donatılmış araçlarımızla müşterilerimize tüm lojistik süreci birebir takip olanağı sunuyoruz. Alanında uzman ekibimiz ve SRC 5 Tehlikeli Madde Taşımacılığı Sürücü Belgesi’ne sahip, deneyimli sürücü kadromuz ile iş sağlığı ve güvenliği yönetiminde İngiliz Standartlar Enstitüsü’nün OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Yönetim Sistemi kriterleri doğrultusunda çalışmalarımızı yürütüyoruz.

ADR’li Taşımacılık Mevzuatına Uygun SQAS Standartlarında Tehlikeli Madde Taşımacılığı
ADR Tehlikeli Madde Taşımacılığı Mevzuatı çerçevesinde gerçekleştirdiğimiz lojistik faaliyetlerimizde, taşıdığımız kimyasal maddeleri olası tüm hasar ve kayıplara karşı kapsamlı koruma altına alıyoruz. Trafik ve hırsızlıktan kaynaklı maddi kayıplara karşı yapılan kasko sigortalarına ek olarak, kaskonun ihtiyari mali mesuliyetini artıran Hasar Fazlası Sözleşmesi yapıyoruz. Ayrıca Nakliye Sigortası ile taşınan üründe yaşanabilecek olası hasar ve kayıpları telafi etmeyi amaçlıyoruz.

T.C. Çevre ve Orman Bakanlığı ve ADR Tehlikeli Madde Taşımacılığı Mevzuatı ile belirlenen yasalar çerçevesinde lojistik çalışmalarımızı yürütüyoruz. Araçlarımızda EURO5 ve EURO6 motor teknolojisi kullanarak, sağlıklı bir gelecek için çevresel sürdürülebilirliğe ve doğal kaynakların korunmasına katkı sağlıyoruz.

Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu tarafından 1968’de yürürlüğe konulan Avrupa Antlaşması (ADR), kara yoluyla taşınan tehlikeli kimyasalların paketlenmesi ve işaretlenmesi, tehlikeli madde taşıyan araçların yapımında kullanılması gereken malzemelerin ve araçların operasyon kapsamının tanımlanması gibi teknik düzenlemeleri içermektedir. Antlaşma, tehlikeli kimyasal maddelerin çevre sağlığının ve güvenliğinin korunarak taşınmasını sağlamayı amaçlamaktadır. Bu açıdan tehlikeli madde taşımacılığı yapan firmaların, operasyonlarını ADR kurallarına uygun olarak yürütmesi önem taşımaktadır.

Erol Kardeşler Lojistik, aracılık yapan ve intermodal taşımacılık hizmeti veren şirketlerin performanslarını, kalite, güvenlik, sağlık, emniyet, çevresel ve kurumsal sosyal sorumluluk standartlarını belirleyen bir programdır. Avrupa Kimya Endüstrisi Konseyi, Erol Kardeşler Lojistik firmaların düzenli olarak denetimini sağlamakta ve sektörün hizmet kalitesini korumayı amaçlamaktadır.

Taşımacılıkla ilgili hizmetlerimizin altında; Uluslararası Kimyasal Madde Taşımacılığı yapılmaktadır